Badminton

Zboară fluturașul pe teren și hai să vedem ce scor poți face!

Badmintonul este un sport în care doi jucători sau două perechi de jucători joacă plasându-se fiecare de câte o parte a unui fileu, care împarte terenul dreptunghiular în două jumătăți egale. Cei doi jucători sau două perechi câștigă puncte lovind un fluturaș (minge) cu racheta, astfel încât acesta să treacă peste fileu și să aterizeze în terenul advers.
Terenul de joc are mărimea de 13,40 m x 5,18 m la meciurile de simplu și de 13,40 m x 6,10 m la meciurile de dublu. Același teren este folosit și pentru meciurile de simplu și dublu, cu diferența că se trag niște linii despărțitoare vizibile. Terenul este împărțit în două părți egale de un fileu (plasă) cu înălțimea de 1,524 m la mijloc și 1,55 m la capete.
Un arbitru principal, ajutat de un arbitru de serviciu și 6 arbitrii de linie, supraveghează concursul. Înaintea începerii jocului se realizează tragerea la sorți. Sportivul care câștigă are trei opțiuni: să servească, să primească serva sau să își aleagă un teren. Un punct se pierde când fluturașul lovește plasa, cade în afara terenului de joc sau când se comit greșeli.

Mai multe informații

Federația Română de Badminton - badminton.ro

Ești fan badminton?
Descarcă aplicația!