Padel

Tenis și squash? Ai auzit bine! Hai și joacă-te tenis cu pereți de sticlă și fii creativ cu loviturile pe care le faci!

Padelul este un sport foarte dinamic și captivant, caracterizat prin schimburi lungi de mingi și puncte spectaculoase. Natura competitivă a padelului în combinație cu caracterul său social face din acesta o activitate distractivă și plăcută.
Padelul a fost inventat în anul 1969 în Mexic de către Enrique Corcuera. Conceptul a fost preluat în Spania de către Prințul Alfonso de Hohenlohe, care a perfecționat sportul și a deschis primul teren de padel în Marbella în 1974. După o creștere spectaculoasă în Argentina în anii 90, noul secol a adus o creștere a popularității și în Spania unde în 2014 a depășit tenisul ca număr de jucători activi. Cresterea spectaculoasă a padelului se reflectă și în popularitatea World Padel Tour, circuitul profesionist de padel cu sediul central în Spania, unde de alftel au loc și majoritatea turneelor.
Padelul este, în acest moment, sportul cu cea mai rapidă creștere din lume, cu peste 10 milioane de jucători la nivel mondial. Acesta este extrem de popular în Spania unde în 2014 a depășit tenisul, devenind al doilea sport ca număr de participanti, după fotbal.

Mai multe informații

International Padel Federation - padelfip.com

Ești fan padel?
Descarcă aplicația!