Tenis

Fie că admiri sportivii de tenis români care ne fac mândri sau vrei să te relaxezi, lansează provocarea către un prieten și întâlniți-vă pe teren.

Tenisul este un sport cu rachetă care poate fi jucat individual împotriva unui singur adversar (simplu) sau între două echipe a câte doi jucători (dublu). Fiecare jucător folosește o rachetă de tenis pentru a lovi o minge de cauciuc acoperită cu fetru peste sau în jurul unui fileu și în terenul adversarului. Obiectivul jocului este să manevreze mingea în așa fel încât adversarul să nu poată juca o întoarcere validă. Jucătorul care nu poate întoarce mingea nu va câștiga nici un punct, în timp ce jucătorul opus va câștiga.
Tenisul este un sport olimpic și se joacă la toate nivelurile societății și la toate vârstele. Sportul poate fi jucat de oricine poate ține o rachetă, inclusiv de persoanele în scaune cu rotile. Jocul modern de tenis a luat naștere în Birmingham, Anglia, la sfârșitul secolului al XIX-lea ca tenis de gazon. Avea conexiuni strânse atât cu diverse jocuri de câmp (gazon), cum ar fi croquet și bowls, cât și cu sportul de rachetă mai vechi numit astăzi tenis adevărat. În cea mai mare parte a secolului al XIX-lea, de fapt, termenul de tenis se referea la tenisul adevărat, nu la tenisul de gazon.
Regulile tenisului modern s-au schimbat puțin din anii 1890. Două excepții sunt că, din 1908 până în 1961, jucătorul care servește a trebuit să țină tot timpul un picior pe pământ și adoptarea tiebreak-ului în anii 1970. O adăugare recentă la tenisul profesional a fost adoptarea tehnologiei de revizuire electronică, cuplată cu un sistem point-challenge, care permite unui jucător să conteste decizia unui punct, un sistem cunoscut sub numele de Hawk-Eye.
Tenisul este jucat de milioane de jucători pentru agrement și este, de asemenea, un sport popular pentru spectatori în întreaga lume. Cele patru turnee de Grand Slam (numite și Majore) sunt deosebit de populare: Australian Open se joacă pe terenuri cu suprafață dură, French Open pe terenuri cu zgură roșie, Wimbledon pe terenuri cu iarbă și US Open pe terenuri cu suprafață dură.

Mai multe informații

Federația Română de Tenis - frt.ro

Ești fan tenis?
Descarcă aplicația!